Family TV Room

Our client was extending the kitchen and wanted to create a family area which centered around the families love of movies and weekend TV entertainment.
We had to build a design which minimised the impact on the new room and kept within the interior design but gave that WOW factor on performance.
We chose a large 60" screen which was recessed into the false chimney breast and an articulated wall mount was used to ensure the perfect flush finish. A simple 5.1 speaker package was installed which was perfect for this place. using in-wall speakers across the front meant we could provide high end sound without taking over the room.
Such a great space. Looks as good as it sounds!

The Minimalist Approach

In order to keep within the clients preference to hide as much of the tech as possible, we utilises a spare cupboard in the utility room next to the kitchen. All of the main equipment was neatly tucked away, out of sight.
However, we had to factor in how the client was going to control their new tech.
Within almost every project, we build in a control system. In this case we selected a package which we could customise to enable the client to turn their system on with a single button preset and have full control of their evenings entertainment.